Qëndrimi anti-emigrant ne Hungari

819

Kryeministri Viktor Orban ka marrë një qëndrim të ashpër mbi migracionin, i cili ka shkaktuar tension me Bashkimin Evropian, por rezonon me votuesit hungarezë, pasi ai argumenton se imigracioni i parregullt kërcënon stabilitetin evropian. Orban nuk pajtohet me shpërndarjen e kuotave të refugjatëve në BE. Në vitin 2015 ai urdhëroi ndërtimin e gardheve përgjatë kufirit hungarez me Serbinë dhe Kroacinë për të mbajtur migrantët që udhëtonin përgjatë rrafshit Ballkanik në Evropën Veriore.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: