Rama: Është në interesin e Shqipërisë të përmirësojë marrëdhëniet me Greqinë

376

Të gjitha çështjet bilaterale në lidhje me Greqinë dhe Shqipërinë u diskutuan gjatë një takimi që Kryeministri Kyriakos Mitsotakis pati me Kryeministrin shqiptar Edi Rama. Kryeministri shqiptar thuhet se tha se përkundër zhgënjimit të vendit të tij nga vendimi i Këshillit Evropian për të mos filluar negociatat e pranimit me Bashkimin Evropian, vendi i tij do të vazhdojë të ndjekë reformat me të njëjtin përcaktim, raportojnë mediat vendase edhe pse ky lajm nuk zgjati me shumë se një minute dhe për nga rendesia ishte ndoshta lajmi i dhjetë.

Kjo pasi, siç tha ai, është në interesin e vet të Shqipërisë të përmirësojë marrëdhëniet me Greqinë duke trajtuar të gjitha çështjet bilaterale dhe forcimin e bashkëpunimit dypalësh.

Kyriakos Mitsotakis, nga ana e tij, theksoi se Greqia mbështet perspektivën evropiane të vendeve të Ballkanit Perëndimor, për sa kohë që këto vende plotësojnë kërkesat e pranimit. Ai gjithashtu përshëndeti angazhimin e palës shqiptare për të ecur përpara me çështjet e pronës dhe vetëvendosjes, të cilat janë çështje me rëndësi thelbësore për pakicën etnike Greke në Shqipëri.

Për më tepër, kryeministri grek vuri në dukje se një marrëveshje bilaterale për njohjen e patentave shqiptare së shpejti do të ratifikohej nga Parlamenti Grek, dhe pranoi një ftesë nga Kryeministri shqiptar për të vizituar Shqipërinë herën tjetër.

Por problemet e emigrantëve përjashto atë të njohjes së patentës u anashkaluan, aq sa kryeministri nuk pati kohë për një konferencë shtypi me gazetarët shqiptarë në Greqi…