Refugjatët afrikanë në Itali nëpërmjet korridoreve humanitare

859

Korridoret humanitare për të sjellë të sigurtë në Evropë refugjatët po përdoren për afrikanët dhe jo vetëm sirianët tani. Të enjten, 25 refugjatët e parë pritet të mbërrijnë në Romë nga Etiopia nga një total prej 500 planifikuar.

Korridoret humanitare tani po përdoren për të sjellë refugjatë afrikanë në Itali dhe jo vetëm për ata sirianë. Të enjten, më 30 nëntor, 25 etiopianët e parë do të mbërrijnë në Romë si pjesë e një Memorandumi.

Njësitë e para familjare dhe të afërmit e tyre tashmë në Itali do të organizohen nga dega e Caritas në Liguria, një në qytetin sicilian të Raguzës dhe nga bashkësia e Sant’Egidio në Romë. Familjet do të strehohen nga famullitë, familjet dhe institutet fetare në apartamente private. Ata do të caktohen në familjet ‘tutor’ të Italisë që do t’i shoqërojnë ata si të integrohen në mënyrë shoqërore dhe në tregun e punës, duke siguruar që ata të kenë qasje në shërbime, kurse të gjuhës italiane dhe kujdes të duhur mjekësor.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: