Refugjatët: Ministrat e BE-së kërkojnë deportime të shpejta

Politika

Në favor të miratimit të një politike më të efektshëm për t’u kthyer emigrantët në vendet e tyre, kanë rënë dakord sot ministrat e brendshëm të BE-së, në takimin në Luksemburg.
“Ne mund të pranojmë dhe të mbështesin njerëzit në nevojë për mbrojtje siç janë refugjatët, në qoftë se emigrantët ata të cilët nuk janë të kësaj kategorie duhet shpejt t’i kthejmë prapa”, ka theksuar Ministri i Brendshëm gjerman Thomas de Maiziere, duke shtuar: “Kthimet janë gjithmonë të vështira, por ata që nuk kanë nevojë për mbrojtje duhet të lënë Evropën
“Ne duhet të thyejë lidhjen ndërmjet atyre që bëjnë udhëtim të rrezikshëm në Evropë dhe janë në gjendje për të qëndruar në Evropë. Kjo është arsyeja pse Britania është gjithmonë në gjëndje tëargumentojnë për kthimin e emigrantëve në vendet e tyre të origjinës, e cila është arsyeja pse ne kemi nevojë për të shtypur ata që abuzojnë me sistemin tonë të azilit. Londra ka premtuar se do të presë në vitet e ardhshme 20.000 refugjatë sirianë që vijnë direkt nga kampet e OKB-së në vendet fqinje Siri. Europa të kalojë me një shpejtësi të lartë dhe jemi të gatshëm për të mbështetur atë,” tha Ministri i Brendshëm britanik Tereza Mei.
Komisioni Evropian paraqiti një plan veprimi për Shtetet Anëtare për të përmirësuar politikat e kthimit të emigrantëve në vendet e origjinës, dhe ministrat e brendshëm pritet të mbështesin një tekst që premton “shumë për të bërë, normat të larta për dëbimet pritet për imigracionin e paligjshëm,” thekson marrëveshja e përbashkët e ministrave të brendshëm.

gjermani-1