Refugjatët në Gjermani, numër i ulët në bashkimin familjar sesa pritej…

941

Ky problem u theksua  nga kancelaria Angela Merkel në bisedimet e koalicionit.

Numri i emigrantëve që kualifikohen për t’u bashkuar me anëtarët e familjes së tyre që kanë marrë azil në Gjermani, nuk është ai që pritej, sipas Institutit për Kërkimin e Punësimit (IAB), që thekson se deri në fund të këtij viti, numri mund të shkojë në 100,000-120,000. Shifrat janë shumë më të vogla se vlerësimet e mëparshme nga qeveria gjermane, të cilat vlerësohen në kulmin e ardhjes së refugjatëve në vitin 2015.

Zyra Federale për Migrim dhe Refugjatë (BAMF) vlerësohet në qershor 2016. Instituti për Kërkimin e Punësimit vuri në dukje se shifrat nënvizojnë përbërjen demografike të azilkërkuesve në Gjermani, domethënë se shumica janë të rinj dhe të vetëm.

“Refugjatët janë një grup i ri dhe kryesisht i vetëm, ndërsa 46 për qind e refugjatëve të rritur janë të martuar dhe vetëm 43 për qind kanë fëmijë.”, thekson Instituti për Kërkimin e Punësimit

Më shumë se një milion azilkërkues ndodhen më Gjermani që nga viti 2015.

Studimi i IAB nuk përfshiu mbi 65,000 të mitur të pashoqëruar të cilët kanë mbërritur në tre vitet e fundit./infomigrant/
Këtë e pëlqejnë %d blogues: