Refugjatët sirianë skllever në fabrikat turke

851

Nga Sertan Sanderson /

Qendra Burimore për Biznesin dhe të Drejtat e Njeriut (BHRRC) raporton abuzim të vazhdueshëm të refugjatëve sirianë që punojnë për industrinë e veshjeve turke. Bamirësia në Britani u anketua dhe inspektoi 37 marka të mëdha evropiane me fabrikat turke në zinxhirin e tyre të furnizimit për politikat dhe praktikat e ndërmarra për të trajtuar shfrytëzimin.

Biznesi me bazë në Mbretërinë e Bashkuar dhe Qendra Burimore të Drejtat e Njeriut (BHRRC) ka raportuar se disa nga dyqanet më të mëdha të Evropës veshje ishin të dështuar për të frenuar abuzimet kundër refugjatëve sirianë të cilët punojnë në fabrika turke. kushte shfrytëzuese përfshirë paga të ulëta, diskriminim dhe kushte të këqija ishin të zakonshme për refugjatët sirianë që punojnë në industrinë e veshjeve multi-miliardë dollarësh të Turqisë, ku puna e fëmijëve është raportuar si problem, sipas BHRRC.

Raporti thotë se rreth 650,000 refugjatë sirianë nga një total prej më shumë se 3 milion, që kishte ikur nga vendi i tyre në shtëpi për t’i shpëtuar luftës, kishte gjetur një litar shpëtimi pune në Turqi – me shumë që punojnë në industrinë e veshjeve. Nga Sertan Sanderson /

Qendra Burimore për Biznesin dhe të Drejtat e Njeriut (BHRRC) raporton abuzim të vazhdueshëm të refugjatëve sirianë që punojnë për industrinë e veshjeve turke. Bamirësia në Britani u anketua dhe inspektoi 37 super dyqane të mëdha evropiane me fabrikat turke në zinxhirin e tyre të furnizimit për politikat dhe praktikat e ndërmarra për të trajtuar shfrytëzimin.

Biznesi me bazë në Mbretërinë e Bashkuar dhe Qendra Burimore të Drejtat e Njeriut (BHRRC) ka raportuar se disa nga dyqanet më të mëdha të Evropës veshje ishin të dështuar për të frenuar abuzimet kundër refugjatëve sirianë të cilët punojnë në fabrika turke.

Kushte shfrytëzuese përfshirë paga të ulëta, diskriminim dhe kushte të këqija ishin të zakonshme për refugjatët sirianë që punojnë në industrinë e veshjeve multi-miliardë dollarësh të Turqisë, ku puna e fëmijëve është raportuar si problem, sipas BHRRC.

Raporti thotë se rreth 650,000 refugjatë sirianë nga një total prej më shumë se 3 milion, që kishte ikur nga vendi i tyre në shtëpi për t’i shpëtuar luftës, kishte gjetur një litar shpëtimi pune në Turqi – me shumë që punojnë në industrinë e veshjeve.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: