Deklarata bombë e Putin bën që planeti të dridhet

Bota

putin ne focus-1Me një deklaratë të ashpër Rusia bërë nga zëvendësministri i Jashtëm ka paralajmëruar Arabinë Saudite, Turqinë dhe Katarin se çdo shtet që ka dërguar armë anti-ajrore për islamikët në Siri do të konsiderohet menjëherë “akt terrorist” dhe “mbështetje për terrorizëm dhe do të ketë pasoja të pallogaritshme”.

Në të vërtetë Rusia kërcënoi drejtpërdrejt Arabinë Saudite me pajisje Choutis dhe «ndalim-fluturimi-zone» në Jemen si hakmarrje e parë.

Në mënyrë të veçantë, zëvendës ministri i jashtëm rus, Oleg Saromulotov, tha për agjensinë Tass se:

“Furnizimi i islamistëve me sisteme portative të mbrojtjes ajrore do të konsiderohet si ndihmë e drejtpërdrejtë për ta dhe do të ketë pasoja të drejtpërdrejta të pallogaritshme, një veprim i tillë do të thotë se këto shtete (Gjirit, Turqi etj) bëjnë mbështetje praktike Terrorizmit.”