Rezoluta e Parlamentit kundër komenteve raciste të Tramp.

382

Ajo që ka thënë presidenti amerikan legjitimon dhe përkeqëson frikën dhe urrejtjen”

Parlameti miratoi dje një rezolutë të tretë duke dënuar “komentet raciste” të presidentit amerikan kundër katër femrave me ngjyrë deputetëve të rinj demokratë, Aleksandria Okaios-Cortes (Nju Jork), Ilan Omar (Minesota), Aiana Presley (Massachusetts) dhe Rasidta Taleb (Michigan), akuzë ku Donald Trumb e hodhi poshtë dje,si edhe vazhdoi sulmin e tij të ashpër ndaj tyre.

Dhoma më e ulët, në të cilën demokratët janë shumicë, “dënon fuqishëm vërejtjet raciste të bëra nga Presidenti Donald Trump që legjitimojnë dhe përkeqësojnë frikën dhe urrejtjen ndaj amerikanëve dhe pjesëtarëve të pakicave etnike”, thekson rezoluta ku dhe votuan dhe katër republikanët.

Në kuadrin e zgjedhjeve presidenciale në nëntor 2020, Tramp duket më i vendosur se kurrë për të zgjedhur bazën e votimit në shumicën dërrmuese të saj – dhe të bëjë gjithçka për të nxitur ndarjet në radhët e politikës së rivalëve të saj.

Katër deputetët që u bënë objektiv sulmi i Tramp reaguan së bashku të hënën natën, duke deklaruar të vendosur të mos tërhiqeshin pavarësisht nga sulmet e Shtëpisë së Bardhë. Tramp “nuk di më si të mbrojë politikat e tij” dhe kështu vendosi të “na sulmojë personalisht”, tha Rasidha Taleb, i cili pa në tallje republikane të “vazhdimësisë” të pozicioneve të tij “raciste dhe ksenofobike”.