Rindërtohet muri i Gjermanisë në Mynih, për të ndarë vendasit nga refugjatë

Emigracioni Foto e Ditës

muri i myhniut-2

Kujtimet e së kaluarës u zgjuan përsëri në ndërtimin e një muri në Mynih, për të ndarë vendasit nga refugjatët.

Në të vërtetë, mur i bërë në Mynih, është më e lartë se ajo për vite me radhë kishte ndarë Berlinin në dy pjesë, që nga lartësi prej më shumë se 3,65 metra. Muri i ndërtuar në periferi Neuperlach Sud të Mynihut u ngrit që të ketë një ndarje të plotë të lokaleve nga 160 refugjatë të rinj që do të vendosen në zonë. Fashistët kishin kërkuar për ndërtimin duke argumentuar se kjo është e nevojshme për sigurinë e tyre, por edhe për të shmangur ndjeshëm vlerën e pronës së tyre.Pasi kanë frikë se refugjatët do të transferohen në strehën e ndërtuar në lagjen e tyre, do të shkaktojë zhurmë dhe probleme me sjelljen e tyre. Gjyqtari i gjykatës administrative Mynihut ka konfirmuar ndërtimin e murit dhe e bëri të qartë se emigrantët nuk duhet të përdorin atë për të luajtur apo në mënyra të tjera për ketë argëtim.

Muri  pothuajse është përfunduar në qytetin Myhnih