Rritet numri i emigrantëve në Bosnje, kushtet ne kampet te pasigurta

894

Ardhjet e emigrantëve janë në rritje në Bosnjë.

Si pasojë, qindra të huaj janë duke jetuar në kushte të pasigurta në një park në Sarajevë, ku një kamp i improvizuar është ngritur.

Sipas vlerësimeve 1,500 emigrantë janë aktualisht në Bosnje, kryesisht te ardhur nga Siria, Afganistani, Pakistani dhe Libia. Emigrantët arrijnë në Bosnjë nga Mali i Zi dhe Serbia dhe, që nga fillimi i vitit, policia kufitare kanë penguar një shtesë 1,541 njerëz të hyjnë në vend.

Megjithatë, ka mungesë informacioni për të sapoardhurit. Ministri e Punës, politikat sociale dhe refugjatët, Amela Dautbegovic, tha se autoritetet janë në dijeni të numrit të emigrantëve të cilët kanë ardhur në Bosnje apo kantonin e Sarajevës ose numrin e atyre që ishin në gjendje për të vazhduar udhëtimin e tyre drejt Evropës perëndimore apo atyre që ka bllokuar në Bosnje. Emigrantët duhet të regjistrohen nga autoritetet qendrore.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: