Dhjetra OJQ i kërkojnë Hungarisë të heqë ligjin kundër solidaritetit

786

Dhjetra organizata të shoqërisë civile në të gjithë Evropën kanë bërë thirrje Hungarisë për të tërhequr legjislacionin e propozuar që do të “minonte dhe stigmatizohen organizatat që punojnë për të mbrojtur të drejtat e njeriut të emigrantëve dhe refugjatëve”.

87 te tilla OJQ europiane kanë shprehur shqetësimin e tyre rreth legjislacionit të propozuar për të “mbytur” organizatat që punojnë për të mbrojtur të drejtat e njeriut të emigrantëve dhe refugjatëve. Në një deklaratë, organizatat i përshkruajnë propozimet si “drakoniane dhe regresive” dhe thonë se ata mund të “kufizojnë arbitrarisht të drejtat dhe liritë themelore të shoqërisë civile”.

Propozimet ‘stigmatizojnë organizatat e të drejtave të migrantëve’

Legjislacioni i propozuar do të “minonte dhe të stigmatizojë organizatat që punojnë për të mbrojtur të drejtat e njeriut të emigrantëve dhe refugjatëve”, sipas dokumentit në dispozicion në internet. “Ata do të kufizojnë ndjeshëm aftësinë e tyre për të kryer punën e tyre në mënyrë të pavarur, në fund të fundit mund të çojnë në mbylljen e tyre dhe të jenë të dëmshme për të drejtat e njeriut të emigrantëve dhe Masat e tilla që penalizojnë solidaritetin dhe mbështetjen për migrantët, duke përfshirë azilkërkuesit dhe refugjatët, nuk duhet të tolerohet “, thuhet në deklaratë.

Veprimet hungareze “kërcënojnë” parimet e të drejtave të njeriut.

OJQ-të thonë “Hungaria, si anëtare e Bashkimit Evropian, ka një përgjegjësi për të mbrojtur të drejtat dhe liritë themelore dhe të përmbahen vlerat e solidaritetit, të drejtave të njeriut, demokracisë, barazisë, humanizmit dhe sundimin e ligjit”. Veprimet e qeverisë hungareze kërcënojnë këto vlera dhe parime, shtojnë ata. “Këto lëvizje armiqësore kanë krijuar një mosbesim, dialog të mbyllur dhe do të kenë një ndikim të qëndrueshëm në shoqërinë civile hungareze dhe në njerëzit që shërbejnë”, vazhdon deklarata. “Çdo Shtet Anëtar ka përgjegjësi për të vepruar në mbrojtje të demokracisë dhe shoqërisë civile. Prandaj, ne fuqimisht mbështesim tërheqjen e legjislacionit të propozuar Hungarez”, përfundon OJQ.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: