Policia greke shpëton 50 emigrantë të “rrëmbyer”

826

Policia greke tha të mërkurën se kanë shpëtuar një grup prej 50 emigrantëve të cilët dyshohet se janë mbajtur peng pranë qytetit verior të Selanikut nga një grup emigrantesh nga Pakistani, të cilët ishin përpjekur për të rrëmbyer para nga familjet e tyre. 

Policia tha se shumë nga emigrantët, duke përfshirë pesë fëmijë, ishin në një gjendje shumë të keqe fizike, pasi ata dukeshin se ishin dhënë ushqim dhe ujë minimal për një periudhë të gjatë kohore. Një nga viktimat u shtrua në spital me pneumoni dhe dehidrim.

Emigrantët të mbajtur në gjendje të keqe në lindje të Selanikut

Emigrantët u mbajtën në ndërtesa të braktisura në lindje të Selanikut. Shumica, 38, ishin nga Pakistani, 10 nga Bangladeshi dhe tre nga Sri Lanka. Policia tha se ata ishin alarmuar nga të afërmit që kishin marrë kërkesa për të holla në mënyrë që ata që do të dalë, dhe shtoi se ata kishin arrestuar dy burra pakistanezë në akuza, duke përfshirë rrëmbimin dhe shantazh.

Ditë të vështira përpara, thotë ministria e migracionit

Kriza migrant ka intensifikuar me një numër në rritje të emigrantëve të cilët përpiqen për të arritur Greqinë përmes lumit Evros sesa nga ulje në ishujt e Egjeut verior. Ministri i Politika te Emigracionit Dimitris Vitsas ka paralajmëruar se ” ditë të vështira ” shtrihen përpara.

“Ka një rritje të qëndrueshme në rrjedhën e refugjatëve dhe ne jemi të vetëdijshëm për këtë,. Ministria do të ketë një kohë të vështirë në periudhën e ardhshme Ne presim ditë të vështira përpara.Gjëja kryesore është për ne për të reduktuar flukset,” shtoi ai, duke thënë se ministria e tij po punon për të hapur kanalet e komunikimit me Turqinë në mënyrë që fqinjët e tyre mund të marrin “masat e nevojshme”, ka thënë ministri grek Vitsas .

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: