Frikë botërore: “Nese Rusia sulmohet ne do reagojmëme armë bërthamore”, paralajmëron Putin

1026

Presidenti rus, Vladimir Putin, ka paralajmëruar sot në të gjitha drejtimet, duke deklaruar drejtpërdrejt se nëse Rusia pranon një sulm lufte, edhe nëse është konvencional, nuk do të hezitojë të përgjigjet me armë bërthamore, siç raportohet në faqen e internetit të lajmeve Rusia Sot.

Paralajmërimi u bë gjatë fjalimit të tij mbi “gjendjen e kombit”, në të cilin ai paraqiti një seri sistemesh të reja të avancuara strategjike të armëve, të cilat, tha ai, do të bënin të gjitha aftësitë anti-raketore aktualisht të dobëta në SHBA, duke iu referuar të reja një doktrinë e Amerikës së Veriut që “ka zbutur disa rregulla kur SHBA është e gatshme të përdorë armë bërthamore”.

Ne jemi veçanërisht të shqetësuar për disa tipare të qëndrimit të ri bërthamor (SHBA), i cili zvogëlon minimumin për përdorimin e armëve bërthamore. Cilado qoftë fjalët qetësuese që dikush po përpiqet të përdorë pas dyerve të mbyllura, ne mund ta kuptojmë qartë se çfarë nënkuptojnë. Dhe ata nënkuptojnë se këto armë mund të përdoren në përgjigje të një sulmi konvencional apo edhe një kërcënim kibernetik,tha ai.

Qëndrimi ynë bërthamor tregon se Rusia rezervon të drejtën për të përdorur armë bërthamore vetëm si një përgjigje ndaj një sulmi bërthamor apo sulmi nga armë të tjera të shkatërrimit në masë kundër aleatëve të tij ose një sulm konvencional ndaj nesh që kërcënon vetë ekzistencën e shtetit”.

“Është detyra ime të them këtë: çdo përdorim i armëve bërthamore kundër Rusisë ose aleatëve të saj, qoftë në shkallë të vogël, në shkallë të mesme apo në ndonjë shkallë tjetër, do të trajtohet si një sulm bërthamor në vendin tonë. Përgjigjja do të jetë e menjëhershme dhe me të gjitha pasojat përkatëse,“paralajmëroi Putini.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: