Rritja rekord e popullsisë gjermane për shkak të refugjatëve

Bota

Shifrat janë shpallur nga Zyra Federale e Statistikave. Në sajë të ardhjeve të një numri në rritje të popullsisë së jashtme të Gjermanisë u rrit me 430.000, duke rritur popullsinë në 81.2 milion vitin e kaluar, si dhe shënuar rritjen më të lartë që nga viti 1992, siç është publikuar zyrtarisht nga shërbimi i statistikave federale sot. Një total prej 7.5 milionë shtetasve të huaj që jetojnë në vendin më të populluar në Evropë, siç tregohet nga shifrat për vitin 2014. Ku të huajt përbënin 9.3% të popullsisë gjermane në fund të vitit 2014, sot ka një rritje prej 8.7% në krahasim me vitin e kaluar .Megjithatë këto shifra nuk përfshijnë fluksin rekord të azilkërkuesve dhe emigrantëve në vend të bëra këtë vit. Berlin pret deri në fund të vitit 2015 një total prej 800,000 refugjatëve dhe emigrantëve, ndërkohë që deri më tani këtë vit ka miratuar rreth 40% të kërkesave të paraqitura për azil. Vitin e kaluar në të cilin Gjermania e bashkuar kishte marrë një numër kaq të madh të të huajve ishte në vitin 1992, kur kërkuan strehim një numër i madh të refugjatëve nga ish-Jugosllavia. Si në shumë vende të tjera evropiane, kështu që popullsia e Gjermanisë po plaket me shpejtësi ku numri i vdekjeve po kalon atë lindjeve vjetore. Hulumtuesit kishin vlerësuar më parë se popullsia e Gjermanisë do të bjerë në 73.1 milionë në vitin 2060, pavarësisht nga norma të mëdha të migrimit.

refugjate ne gjermani 55