“Baroni” përsëri në burg për 5.5 ton kokainë

Greqi

Greqi  –  Është arrestua 51-vjeçari grek i ashtuquajtur “Baroni ” i kokainës, i njohur ndryshe “Escobar” Aleksandros Angelopulos, i cili ishte përpjekur për transportin e 5.5 ton kokainë në një anije peshkimi Afrika -1, ku u zbulua në ngushticën e Gjibraltarit.Sipas njoftimit të policisë publikuar ne mediat greke, arrestimi erdhi pas një vendimi të Gjykatës së Lartë, duke urdhëruar ekzekutimin e vazhdueshëm të dënimit, sipas të cilit ai u dënua me burgim të përjetshëm, ndërsa pjestarëve të grupit burgim prej 5 vjetësh dhe një gjobë prej 300,000 euro për veprat e organizimit, financimit, drejtimin dhe mbikëqyrësit e përbashkët të transportit të drogës, droga transportit profesionalisht, për konspiracion dhe posedim të armëve të zjarrit dhe municionit. Alexandros Angelopoulos u arrestua në Gjermani me anën e një urdhër arresti ndërkombëtar. Për futjen e sasive të mëdha të drogës në Greqi në fillim të vitit 2000, megjithëse pa rezultate. Në vend të kësaj, Angelopoulos kishte krijuar shoqëri me anijet e peshkimit dhe për të blerë dy ekipe të futbollit.