Rusët po blejnë pasuri të paluajtshme në Turqi me qëllimin e pasaportës

Bota

Në gjashtë muajt e fundit, rusët kanë blerë pothuajse 5.000 apartamente dhe shtëpi në Turqi

Interesi i qytetarëve rusë për të blerë pasuri të paluajtshme në Turqi po rritet me shpejtësi. Motivimi për të marrë një pasaportë turke.

Gazeta Kommersant në botimin e saj me titull “Na duhen brigjet turke: Cilat janë kushtet e Ankarasë për marrjen e nënshtetësisë?”. përmend, ndër të tjera, se ka një rritje të madhe të interesit për blerjen e pasurive të paluajtshme në Turqi nga shtetas rusë. Rritja u regjistrua midis shkurtit dhe korrikut 2022, me motiv thelbësor marrjen e nënshtetësisë turke.

Në veçanti, rusët tani përbëjnë 60% të palëve të huaja të interesuara që blejnë një vendbanim në Turqi për të marrë nënshtetësinë, kur deri në shkurt 2022, përqindja përkatëse e rusëve ishte vetëm 1%. Në gjashtë muajt e fundit, rusët kanë blerë pothuajse 5.000 apartamente dhe shtëpi në Turqi.

Procesi i shkurtër dhe i lehtë
Procesi është i shkurtër dhe i lehtë, gjë që e bën atë edhe më tërheqës, sipas publikimit.

“Gjithçka është shumë e lehtë – blerësi paguan pronën, autorizon një avokat dhe thjesht i jep një paketë me dokumentet e nevojshme. Për blerje ju nevojitet pasaporta, certifikata e dosjeve kriminale, certifikata e lindjes dhe fotografitë. Gjithçka mund të jetë gati për 3-4 ditë”, thotë Iulia Baidan, drejtoreshë e kompanisë së pasurive të paluajtshme Profit Real Estate.

Nga momenti i aplikimit, pasaporta është gati për maksimum një vit, raporton raporti. Dhe apartamenti – siç u theksua – mund të shitet me një çmim shumë më të lartë se sa është blerë. Gjithashtu, nëse prona nuk shitet, ajo mund të jepet lehtësisht me qira. Ka shumë qiramarrës potencialë të interesuar, si punonjës të kompanive ruse që punojnë në Turqi.