S. Tsiodras në Parlamentin Evropian : Pandemia është këtu për të qëndruar. Ne kemi nevojë për një gjeneratë të re vaksinash

Shendeti

“Pandemia Covid-19 është këtu për të qëndruar dhe ne presim që efektet ndoshta të përkeqësohen. Për momentin ka pesë variante, por ne mund të shohim më shumë ndërsa virusi evoluon”, tha Sotiris Tsiodras, i cili është emëruar këshilltari kryesor strategjik i qeverisë greke për pandeminë COVID-19 në Greqi.

Z. Tsiodras, duke folur në internet në Komitetin Special të Parlamentit Evropian për takimin e pandemisë COVID-19 në Bruksel, vuri në dukje se “ekziston një nevojë globale për një gjeneratë të re vaksinash” dhe iu referua rekomandimeve të EMA dhe ECDC për një dozë të dytë përforcuese. për ata mbi 60 vjeç dhe grupet vulnerabël.

Lodhja e shoqërisë nuk na lejon të marrim më shumë masa, informacioni mbetet jetik por në një masë të madhe është bërë, shtoi ai, duke theksuar se do të vazhdojmë të monitorojmë pandeminë dhe variantin e ri dhe të kemi prioritet mbrojtjen e rrezikshmërisë së lartë. grupet me shfrytëzimin e strategjisë së testimit.

“Është e rëndësishme të monitorojmë pandeminë përpara dimrit dhe të marrim vendime në nivel europian”, u përgjigj z. Tsiodras, duke theksuar se duhet të kemi sisteme të qëndrueshme dhe mbikëqyrëse, jo vetëm për Covid-19, por edhe për gripin dhe sëmundjet e tjera që. paraqesin një kërcënim pandemik. Për popullatën me rrezikshmëri të lartë ai tha se megjithëse kemi vaksinuar tre të katërtat e popullsisë me rrezikshmëri të lartë me dozën e katërt të vaksinës origjinale, kemi dështuar.

Z. Tsiodras dhe Prof. Erica Vlige, Shefja e Strategjisë së Grupit të Ekspertëve të Belgjikës për COVID, u pyetën nga eurodeputetët për kontributin e maskës dhe shqetësimin që ajo u shkakton shumë njerëzve, mungesën e politikave koherente për këtë çështje dhe për theksimin që duhet të vendosen në mënyrë alternative në ajrim dhe cilësi të mirë të ajrit.

Shkencëtarët janë dakord se kontributi i maskës është i rëndësishëm, theksuan dy ekspertët, duke pranuar se ka dallime në zbatimin e masës.

Ka pasur pyetje me shqetësim për vaksinimin e fëmijëve, duke qenë se ata janë të sëmurë me simptoma të lehta, për të cilat zonja Vlige u përgjigj se rreziku është që bashkë me fëmijët të sëmuren edhe të moshuarit që janë në kontakt me ta, ndërsa prioritet. është të qëndrojnë të hapura shkollat ​​dhe hapësirat publike në të cilat lëvizin.

Parlamenti Evropian  rekomandoi në mars 2022 “Komitetin Special për pandeminë Covid-19: mësimet e nxjerra dhe rekomandimet për të ardhmen”, i cili fokusohet në katër shtylla: shëndeti, demokracia dhe të drejtat themelore, ndikimet sociale dhe ekonomike.

Burimi: Marrë me shkurtime nga Proto Thema