Së fundi, Evropa duhet të bëjë diçka në lidhje me varfërinë

Bota

varferia ne europeBE-ja është larg nga qëllimi i saj për të reduktuar numrin e të varfërve deri në vitin 2020.

Deri atëherë duhet që të varfrit në Europë të jenë reduktuar në më pak se 100.000. Por, ndërsa në vitin 2010 varfëria arriti në 23.8% pjesë të popullsisë së përgjithshme të BE-së, kjo shifër është rritur nga viti në mes të 24.4%. Në shifra absolute janë të kërcënuar nga varfëria 122 milionë shtetas evropianë, dmth një në katër. Këto të dhëna kanë dalë Eurostat-it, që janë botuar dhe vlerësuar nga zëvendës zëdhënësi parlamentar të partisë gjermane “E Majta» (Die Linke), Sabine Tsimerman. Në këtë kontekst dhe Brexit është “një sinjal i qartë se BE-ja duhet më në fund të bëjë një politikë për njerëzit e varfër dhe për të forcuar sigurinë shoqërore,” tha Z. Tsimerman Agjencia Press gjermane në Berlin. Pabarazitë sociale janë rritur në shumë vende të BE-së. Në Greqi dhe Spanjë në mënyrë të konsiderueshme u rrit numri i të varfërve në vitet e fundit. Shkak ishte kryesisht kriza ekonomike. Në Mbretërinë e Bashkuar ekspertët presin rritjen e papunësisë pas Brexit. Edhe në Gjermani ka një rritje të rrezikuar nga varfëria e popullit ku për 2010 rreziku i varfërisë shkoi në 16 milionë qytetarë gjermanë dhe në vitin 2014 arriti në 16.5 milion …