SHBA: Bomba GBU – 43 arma e duhur…

957

“Kjo ishte arma e duhur për objektivin e përshtatshëm ,” u tha gjenerali gazetarëve.

Bomba e ashtuquajtur  GBU-43 e 9.797 kg është lëshuar sot nga avioni luftarak amerikan MC-130 në zonën e qarkut në provincën Nangarhar në lindje të Afganistanit, e cila kufizohet me Pakistanin. Bomba goditi rrjetin e tuneleve nëntokësore të përdorura nga militantët të lidhura me shtetin islam, sipas vlerësimeve të zyrtarëve afganë dhe amerikanë.

Nga shpërthimi i bombës u vranë 36 xhihadistë që ishin besnikë ndaj Shtetit Islamik

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: