Shqipëria ndër vendet më të sigurta në Europë për sa i përket krimit aktual

Aktualitet

Shqipëria është vendi i tretë më i sigurt në Evropë për sa i përket krimit aktual, sipas shifrave të përpiluara nga Detica për Kabinetin e Mbretërisë së Bashkuar.

Siç raporton euractiv.gr, afërsisht 320.09 shqiptarë do të përjetojnë krimin në botën reale për çdo 100 mijë, gjë që e vendos vendin në tre më të sigurtit në kontinent.

Shqipëria ka gjithashtu shkallën më të ulët të vjedhjeve me 5.23 për 100,000 krahasuar me MB e cila ka më të lartën me 1,311.13 për 100,000.

Shqipëria paraqitet ende si vendi më i sigurt për sa i përket mashtrimit dhe humbjes së kartave të kreditit dhe debitit për shkak të krimit kibernetik.

Megjithatë, kjo ka të ngjarë të jetë për shkak të përdorimit të ulët të pagesave dixhitale dhe me karta dhe ekonomisë kryesisht të bazuar në para në dorë sesa mungesës së krimeve të tilla. Mbretëria e Bashkuar ka gjithashtu shkallën më të lartë të krimit kibernetik, duke përfshirë vjedhjen e identitetit dhe mashtrimin me kartat e kreditit.