Tragjedia në Mesdhe, 3.228 emigrantë të vdekur për 2016

946

Mbytjet masive midis Libisë dhe Italisë janë publikuar mirë nga UNHCR që përshkroi vitin 2016 si viti më vdekjeprurës për refugjatët që kalojnë Mesdheun, me 3,228 njerëz të vdekur ose të humbur.

Por, sipas një raporti të kohëve të fundit të Amnistisë me titull “Një stuhi e përsosur”, viti 2017 ka gjasa të shohë një rritje, me shifra për njerëz të vdekur apo të zhdukur për këtë vit tashmë në 2,244. Me Italinë duke thënë se nuk mund të mbajë më barrën e pranimit të shumicës së refugjatëve të Evropës, ajo ka prezantuar një kod sjelljeje për OJQ-të të përfshira në shpëtimin e azilkërkuesve të mbytur. Shumë organizata bamirëse, të tilla si Mjekët pa Kufij (MSF), kanë refuzuar të nënshkruajnë kodin kontrovers. Ata kundërshtojnë pretendimin se misionet e shpëtimit veprojnë si një “faktor tërheqës” për njerëzit që përpiqen të arrijnë Evropën.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: