Trump: Nuk do të pranojmë emigrantë të cilët nuk mund të paguajnë kujdesin e tyre shëndetësor.

330

Ligji do të hyjë në fuqi në 3 nëntor dhe do të zbatohet vetëm për personat që kërkojnë të hyjnë në Shtetet e Bashkuara me një vizë migrante.

“Ndërsa sistemi ynë i kujdesit shëndetësor po përballet me sfidat e paraqitura nga kujdesi i papaguar, qeveria e Shteteve të Bashkuara po e rëndon problemin duke lejuar mijëra të huaj që nuk kanë treguar ndonjë aftësi për të paguar shpenzimet e tyre të kujdesit shëndetësor,” deklaroi Trump .

Sidoqoftë, shtohet se për personat mbi 18 vjeç, mbulimi i tyre nga programi Medicaid për të varfërit nuk është aprovuar.