Tsipras: Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë për procesin e pranimit duhet t’i jepet drita jeshile.

548

ish- kryeministri Aleksis Tsipras, në fjalimin e tij në mbledhjen e Partisë Socialiste Evropiane, pasi ka folur për raportet e marrëdhënieve me Turqinë dhe zbatimin e embargos së armëve,  i është referua perspektivave të pranimit të Ballkanit Perëndimor, duke theksuar se “dështimi për të hapur negociatat e pranimit me Maqedoninë Veriore dëmton shumë besueshmërinë dhe fuqinë e BE-së dhe forcon forcat nacionaliste dhe destabilizimin e Ballkanit”. Në këtë kontekst, ai shprehu mendimin se Maqedonia Veriore dhe Shqipërisë për procesin e pranimit të Shqipërisë duhet t’i jepet drita jeshile.