Turqia fillon shpimet ne Mesdheun Lindor

Rajoni

Shpimet e saj po fillon të fillojë Turqinë, e cila për disa ditë ka bllokuar EEZ qipriote. Sipas gazetës Hurriet, në muajin Mars  pajisja e shpimit i blerë nga Korenë e Jugut pritet të fillojë operacionet në Mesdheun Lindor.

“Panik ka shkaktuar lëvizja e Turqisë … Prestigji ynë mund të prishet”: “është titulli për Hurriyet e cila raporton se në mars do të fillojë aktivitetet hulumtuese në Mesdheun Lindor. Ndërkohë, zyrtari turk, i cili nuk është emëruar karakterizon “qëndrim të papranueshëm të qipriotëve grekë mbi energjinë” dhe bën thirrje në anën “për të përmbushur për shkak të gazit natyror është një vlerë e përbashkët . Shtypi turk si tërësi raporton se tensionet në Mesdheun Lindor po rriten, duke cituar raportet e sotme të shtypit.

Gazeta Milliett, e titulluar “Faqet e internetit greke e kanë njoftuar se ka filluar heqja e platformëst dhe se kriza ka vazhduar për 12 ditë. Gazeta Aksam duke i referuar gazets greke Eleftheros Tipos : 48 orë kritike në Mesdheun Lindor”. Sipas raportit, shtypi grek qipriot pranon se grekët qipriotë janë në një situatë të vështirë dhe se Turqia ka penguar shpimin dhe për herë të parë ka dështuar ta bëjë këtë. Gazeta Star titull: “Marina turke ka zgjatur aktivitetet e saj në Mesdhe, Greqia ka kërkuar ndihmë nga Merkel. CNNTurk thotë se tensionet në Mesdhe janë tronditëse, duke u mbështetur në një koment nga një zyrtar i lartë turk në agjencinë Dogan se “qëndrimi i anës së Grekeve qipriote në energji është i papranueshëm” dhe se keta duhet të ribashkohen” pasi gazi është një vlerë e perbashket me turq qipriotet dhe greke qipriote