3,000 njerëz të pastrehë u numëruan në një natë në Paris

974

Të paktën 3,000 njerëz të pastrehë u llogaritën në një natë në Paris, në një regjistrim të paparë, të organizuar nga komuna e kryeqytetit francez, i cili vlerëson, megjithatë, se kjo shifër është “shumë më e ulët sesa ajo aktuale.

“Rreth 3,000 vetë u numëruan në hapësirat publike të Parisit”, tha nënkryetari i Bashkisë së Parisit Bruno Zilar në një konferencë për shtyp të cilën e pranoi. Një total prej 2,952 llogariten më vete, “tha Dominique Verzini, zyrtari i qytetit përgjegjës për solidaritetin dhe luftën kundër përjashtimit social. Në Francë nuk ka numërim zyrtar të njerëzve të pastrehë. Vetëm në një studim të Insee të vitit 2012 u vlerësuan 143,000 njerëz të pastrehë në Francë, nga të cilët 28,800 të rritur në frëngjisht në zonën e Parisit.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: