Macron: Franca nuk do të ngrejë qendra të mbyllura për refugjatët dhe emigrantët

722

Franca nuk do të ngrejë qendra të mbyllura për refugjatët dhe emigrantët në territorin e saj, tha Presidenti Emmanuel Macron në një konferencë shtypi pas samitit në Bruksel.

Emmanuel Makron është në favor të krijimit të qendrave të tilla në vendet e para të pritjes, domethënë në Itali, Spanjë dhe Greqi, por në baza vullnetare. Ai shpjegoi se kjo nuk do të ndodhë, sepse Franca nuk është një “vend i parë” dhe jo ai që imigrantët dhe refugjatët marrin rrugën e parë në Evropë.

Bëmë zgjedhjen e bashkëpunimit, njerëzit mendonin se ishte e pamundur të arrihej një marrëveshje mbi imigracionin, por ne e bëmë atë dhe gjetëm ekuilibrin e duhur midis përgjegjësisë dhe solidaritetit”, shtoi ai.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: