Turqia kërcënon Greqinë: Do dërgojmë çdo muaj nga 15.000 refugjatë

Kryesore Rajoni

Turqia ka kërcënuar këtë radhë me anën e ministrit të brendshëm Suleiman Soilou, i cili ka thënë se Turqia do dërgojë çdo muaj nga 15.000 emigrantë të paligjshëm duke korigjuar deklaratën e një muaji më parë se do të dërgojë refugjatët në Greqi!

“Unë nuk e kisha fjalën për refugjatët, por për emigrantë të paligjshëm,” tha Soilou duke referuar atyre që në një mënyrë përpiqen gjithsesi për të arritur vendet të BE nga nga deti.

Duke akuzuar, në të vërtetë, opozitën dhe mediat në Turqi që simas tij kanë shtrembëruar fjalët  për hir të opozitës, duke folur në krahinën e Edirnesë natën e ditës së diel. Sipas Turqisë në çdo muaj të 2016 u ndaluan 15,000 emigrantë që përpiqesjin të kapërcejnë detin për ne vendet e tjera.

Ne respektuam marrëveshjen, por Europa nuk e respektojnë atë në asnjë një rast të vetëm. Nuk kanë ndërmend ta bëjnë këtë, sepse ata që bëjnë është për të llogaritur numrat e ditën e natën “, përfundoi Soilou./focusnews.al/