Turqia liron dy ushtaraket greke. Tsipras avion qeveritar ne Stamboll per t’i kthyer ne Greqi

769

Pas 167 ditësh në burgjet e sigurimit të lartë të Adrianopojës, Angelos Mitrotodis dhe Dimitris Kouklatzis u liruan. Dy ushtarët grekë u sollën përsëri në gjykatë, ku paraqitën për herë të gjashtë kërkesën për lirim.

Në seancën e sotme, kane dale para trupit gjykues dhe kerkuan lirimin e tyre, duke perseritur në dëshminë e tyre se ata kishin hyrë në zonë turke aksidentalisht. Por këtë herë, gjyqtari u përgjigj pozitivisht, duke u dhënë atyre dritën “jeshile” për të lënë burgun e  Adrianopojës, pa kushte kufizuese.

Deklarata e kryeministrit Tsipras

Pasi u bë e njohur lajmin e çlirimit nga burgu turk, Angelo Mitretodi dhe Dimitris Kouklatzi, kryeministri Alexis Tsipras bëri deklaratën e mëposhtme:

Lirimi i dy ushtarake greke është një akt i drejtësisë, i cili do të kontribuojë në forcimin e miqësisë, fqinjësisë së mirë dhe stabilitetit në rajon. Unë dua të përgëzoj dhe të falënderoj dy oficerë tanë dhe familjet e tyre, për guxim, durim, dhe besim në përpjekjet e të gjithë ne, të cilat në fund të fundit përligjur. Angel, dhe Dimitri, atdhe të mirë, dhe liri te mire.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: