Coronavirus: Greqia zbut masat, ekonomia nuk do mbyllet përsëri

89

Një lajm i mire vjen nga vendi fqinjë ku punojnë dhe jetojnë mbi 600 mijë shqiptarë

Qeveria po sinjalizon një lehtësim të mëtejshëm të masave kundër koronavirusit, megjithëse numri i rasteve po rritet me shpejtësi. Çfarë do të zbatohet për transportin publik dhe dyqanet.

Përkundër faktit se rastet e përditshme të koronavirusit në dy ditët e fundit kanë tejkaluar 3000 dhe numri i vdekjeve të regjistruara çdo ditë është konstant, qeveria po heq masa të tjera kufizuese.

Sipas burimeve qeveritare, rritja në transportin publik do të njoftohet menjëherë. Supozohet se deri më sot është në 65%, por pas vendimeve të qeverisë do të rritet në 85%

Dyqanet e mëdha, qendrat e mëdha tregtare, etj. do të kenë tashmë të drejtën të akomodojnë më shumë klientë në të njëjtën kohë në hapësirën e tyre pasi proporcionalisht përkatëse zbret në 1 klient për 2 metër katror (në vend të pesë aktual). Një reduktim relativ i proporcionit do të zbatohet edhe për zonat rekreative të fëmijëve, pavarësisht faktit se fëmijët mbeten të pavaksinuar.

Në stadiumet tani plotësia në hapësirë ​​të hapur shkon deri në 90% ndërsa në ambientet e mbyllura shkon në 12,000 spektatorë.

Ekonomia nuk mbyllet më

Të njëjtat burime qeveritare thonë se masat e tjera kufizuese do të zbatohen si sot. Maska në ambiente të mbyllura do të jetë e detyrueshme dhe do të rekomandohet të mbani distanca brenda dhe jashtë.

Në të njëjtën kohë, një përpjekje tjetër do të bëhet për të intensifikuar normat e vaksinimit, veçanërisht në zonat ku është ende shumë e ulët.

Kujtohet se të hënën, në debatin përkatës në Parlament, Kyriakos Mitsotakis kishte nënvizuar se ekonomia dhe shoqëria nuk do të mbyllen përsëri dhe u kishte bërë thirrje të vaksinuarve të marrin përgjegjësitë e tyre ndaj shoqërisë në tërësi.

Burimi: news 24/7
Këtë e pëlqejnë %d blogues: