Kontrabanda njerëzore nga Pakistani “në rënie”

941

Drejtori i Imigracionit i FIA-s, Tariq Malik, i cili mbikëqyr operacionet e agjencisë kundër trafikimit të qenieve njerëzore dhe trafikimit, pretendon në nëntor 2017 se kontrabanda njerëzore ka rënë ndjeshëm në Pakistan në vitin 2017.

Ai u citua në mediat lokale duke thënë se kjo ishte për shkak të. Autoritetet pakistaneze, më pak nxitje për kontrabandistët për shkak të masave të rrepta nga vendet evropiane dhe përmirësimin e koordinimit ndërkombëtar për të luftuar çështjen. FIA kapi 326 trafikan te qenieve njerëzore në vitin 2017 për të ndihmuar njerëzit që të kalonin ilegalisht kufirin tokësor të Perëndimit në Iran. Megjithatë, Malik pranoi se kontrabanda njerëzore po vazhdon akoma në vend sidomos përmes kufirit të Baluchistanit.

 


 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: