Vaksina – Vetëm 17.4 për qind e popullsisë së botës i ka marrë të dyja dozat

42

Shpërndarja e pabarabartë e vaksinave u kthye në plan të parë me shfaqjen e variantit Omicron, pasi vendet e zhvilluara që kishin vaksinuar shumicën dërrmuese të popullsisë së tyre u përballën me një valë të re pandemike. Të dhënat e vaksinimit në mbarë botën një vit pas vaksinimit nuk janë inkurajuese pasi ka vende që nuk kanë fare akses në vaksina dhe vetëm 17.4% e popullsisë së botës është vaksinuar me të dyja dozat.

Deri më tani, sipas Economist, 191 vende kanë programe të vazhdueshme vaksinimi masiv dhe së bashku kanë bërë rreth 9.5 miliardë doza.

Që nga vaksinimi i parë, i cili u zhvillua në Britani më 8 dhjetor, programet e vaksinimit masiv janë aktivizuar në çdo kontinent të botës. Megjithatë, 4 vende nuk kanë filluar ende vaksinimin, sipas faqes të internetit World in Data.

Deri më tani, 59.9% e popullsisë së botës 12 vjeç e lart ka marrë një dozë të vaksinës kundër koronavirusit. Përqindja që ka marrë të dyja këstet është 17.4%.

Rreth dozës së parë dhe përqindjes që ka marrë në çdo kontinent:
Azia Lindore: 79.3%
Amerika e Jugut: 77.1%
Bashkimi Evropian: 73.1%
Amerika e Veriut: 72.6%
Azia Jugore: 63%
Oqeani: 62%
Pjesa tjetër e Evropës: 56.5%
Amerika Qendrore: 51.2%
Azia Qendrore: 48.2%
Afrika Sub-Sahariane: 11.7%

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: