Obama i drejtohet Merkelit: “ Të mos humbisni Greqinë”

Bota

obama-merkel ne focusAthinë  –  Pak më parë ka pasur një ndërhyrje dramatike me telefon të Shteteve të Bashkuara për krizën e eurozonës nga Presidenti e SHBA Barak Obama me kancelaren gjermane Angela Merkel. Presidenti amerikan ka bërë një ndërhyrje urgjente kancelares gjermane për të gjetur një kompromis me Greqinë për të mos humbur këtë të fundit për të rënë në krahët e Rusisë. Sipas informatave paraprake, presidenti amerikan i kërkoi Kancelares gjermane për të qenë më e kujdesëshme me Athinën, pa kompromentuar dinjitetin grek sepse në qoftëse bëhet përpjekje për një “thyerje totale”, atëherë Greqia do të bjerë në “krahët” e Rusisë. Nëse bëhet përpjekje për të ndaluar ndihmën, të dhënat që kanë SHBA është se do të ketë një kredi të madhe nga Rusia, ku do të mbylle vrimat në buxhetin e Greqisë, dhe nëse ka ngjarje për dëbimin e saj nga eurozona kjo thjesht do të shtyjë Greqinë drejtë Moskës. Informacioni nga Athina në drejtim të qeverisë së SHBA është se ne nuk duan të ndodhë një gjë e tillë, por do të jetë e detyruar për ta bërë këtë, në qoftë se Gjermania insiston në mbytjen ekonomike të Greqisë. Ky veprim nga SHBA si tregohet si një shenjë e mirë ndaj qeverisë e re Cipras për të vazhduar kursin e të njëjtës linjë të aleancës, e cila mund të shqetësojnë vetëm arrogancën e Berlinit.

Burimi : Defencenet.gr