Vetëvrasjet në Evropë

Bota

vetvrasjet ne europe 2

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, rreth 800.000 njerëz kryejnë vetëvrasje çdo vit në mbarë botën.

Vetëvrasje, në fakt, ka qenë shkaku i dytë kryesor i vdekjes për moshat 15-29 për vitin 2012. vendin me normën më të lartë të vetëvrasjes ishte në Guajana, me 42 njerëz nga 100.000 viktima që humbasin jetën qëllimisht. Duke përdorur të dhëna nga Organizata Botërore e Shëndetësisë për vitin 2012, Jakub Marian, një gjuhëtar Çeke, si dhe matematikan dhe artist, kanë krijuar një hartë për të krahasuar normat e vetëvrasjeve në Europë. Harta tregon se vendet e Evropës lindore kanë shkallën më të lartë të vetëvrasjeve, me Lithuania në krye me 28.2 për 100,000 njerëz, ndërsa në Mbretërinë e Bashkuar për shembull ka vetëm 6.2. Lidhur me Greqinë, normat e vetëvrasjeve për vitin 2012 është shumë e ulët, vetëm 3.8 për 100,000 njerëz. Përfundim tragjik, por objektive. Së fundi, në SHBA, raporti ishte 12.1 vetëvrasje për 100,000 njerëzve dhe në Kinë 7.8.