Virusi i Nilit Perëndimor: Edhe 4 vdekje të tjera këtë jave, shkon në 31 numri i viktimave, 37 raste të reja, 75 zona në “të kuqe”, 36 komuna në Atikë

665

Virusi i Nilit Perëndimor: Edhe 4 vdekje të tjera këtë jave, shkon në 31 numri i viktimave, 37 raste të reja, 75 zona në “të kuqe”, 36 komuna në Attica në rrjetin e virusit të Nilit Perëndimor

Greqia ne alarm,çdo ditë rriten zonat e prekura nga virusi . Që nga fillimi i vitit jane shënuar 31 vdekje, në një kohë që brenda kësaj jave kane vdekur edhe katër të tjerë, ka njoftuar sot Qendra e Kontrollit Infeksioni dhe Parandalimi i Sëmundjeve (HCDCP).

Greqia sot po përjeton dhjetëra raste të reja të virusit të Nilit Perëndimor, katër prej të cilave ishin vdekjeprurëse dhe zona të reja të infektuara nga mushkonjat – gjithashtu përgjegjëse për transmetimin e virusit.

Në mënyrë të veçantë, që nga e enjtja e kaluar deri më tani, janë raportuar 37 raste të reja të infektimit të virusit të Nilit Perëndimor dhe katër vdekje. Gjithsej 271 raste të virusit janë regjistruar që nga maji i vitit të kaluar, rasti i parë i këtij viti, nga të cilat 31 kanë pasur një rezultat fatal, me pacientët që përfundojnë me komplikime të infeksionit.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: