Vizitë katër-ditore në Shqipëri dhe Maqedoni, vendosën Ministrat e Jashtëm nga Greqia, Bullgaria, Rumania dhe Kroacia

Rajoni

Një vizitë e përbashkët në Lindjen e Mesme me qëllim për të ndihmuar në stabilizimin e Mesdheut Lindor, si dhe vizita në Shqipëri dhe Maqedoni për të ndihmuar qasjen e tyre evropiane, u vendos nga ministrat e jashtëm të Greqisë, Bullgarisë, Rumanisë dhe Kroacisë, brenda kornizës së takimi katër-ditor i mbajtur në margjinat e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së.

Ky takim është konfirmuar nga Ministri i Jashtëm Nikos Kotzias, i cili pas takimit që pati me kater ministrat e Ballkanit , tha për gazetarët:

“Sapo përfunduam mbledhjen e katër shteteve të Ballkanit që janë shtete anëtare të Bashkimit Evropian. Ne ramë dakord për të forcuar bashkëpunimin tonë para së gjithash për të stabilizuar rajonin tonë. Ne planifikojmë deri në fund të vitit që të katër të vizitojnë Shqipërinë dhe Maqedoninë veriore për të parë se si mund t’i ndihmojmë ata në qasjen e tyre evropiane. Ne gjithashtu ramë dakord të bëjnë një udhëtim të përbashkët në fillim të vitit të ardhshëm në Lindjen e Mesme, për të shkuar në një numër vendesh për të parë se si mund të ndihmojmë në stabilizimin e Mesdheut Lindor “.