Zelanda e Re / Pas 6-muajsh zbuluan një rast coronavirus dhe vendos karantinën

498

Një përgjigje e fortë dhe e shpejtë është mënyra më e mirë për të përjashtuar çdo përhapje të mundshme dhe i nxit të gjithë të qëndrojnë të qetë dhe të tregojnë përgjegjësi,” tha ministria në një deklaratë, pa dhënë më shumë hollësi.

Kryeministri i Zelandës së Re njoftoi sot vendosjen e një bllokimi të rreptë kombëtar nga nesër, e Mërkurë, pas zbulimit të një rasti të ri të koronavirusit në qytetin më të madh të vendit, Auckland.

Karantina do të zgjasë shtatë ditë në Auckland dhe Coromandel, një qytet bregdetar ku burri rezultoi pozitiv gjithashtu dhe ku kaloi tre ditë në pjesën tjetër të vendit.

Kryeministri vuri në dukje se autoritetet supozojnë për rastin e ri se është lloji i Delta i koronavirusit të ri, megjithëse kjo nuk është konfirmuar.

Zbatimi i rregullave më të rrepta të bllokimit të nivelit 4 do të thotë që shkollat, zyrat dhe të gjitha bizneset do të mbyllen dhe vetëm shërbimet themelore do të jenë funksionale.

“Më e mira që mund të bëjmë për të dalë nga kjo situatë sa më shpejt të jetë e mundur është të miratojmë rrugën e vështirë,” tha Ardern në një konferencë shtypi.

Ne e morëm këtë vendim bazuar në faktin se është më mirë të fillojmë me nivelin më të lartë dhe të zbresim nga niveli më i ulët dhe të mos ndalojmë virusin dhe ta shohim atë të lëvizë shpejt,” vuri në dukje ai.

Zelanda e Re regjistroi sot për herë të parë në gjashtë muaj rastin e parë të transmetimit lokal të koronavirusit të ri. Ministria e Shëndetësisë kishte sqaruar më herët se një burrë ishte diagnostikuar pozitiv në Auckland dhe se burimi i infeksionit të tij ende nuk është sqaruar.

“Një përgjigje e fortë dhe e shpejtë është mënyra më e mirë për të përjashtuar çdo përhapje dhe i nxit të gjithë të qëndrojnë të qetë dhe të tregojnë përgjegjësi,” tha ministria në një deklaratë.

Trajtimi efektiv i pandemisë COVID-19 në Zelandën e Re, i cili deri më tani ka regjistruar vetëm 26 vdekje në një popullsi prej 5 milionësh nga sëmundja e shkaktuar nga koronavirusi i ri, ka marrë lëvdata jashtë vendit.

Sidoqoftë, fushata e vaksinimit kundër COVID-19 tani është duke u zhvilluar dhe deri më tani rreth 20% e popullsisë së vendit është vaksinuar plotësisht. Dy milionë njerëzit e Auckland janë karantinuar për periudha të shkurtra kohore, më së fundmi në mars.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: