Znj. Kodheli është Ministria e Shqipërisë dhe femër me dinjitet. Mediat greke të kenë respekt për femrat shqiptare!

Kryesore Politika


Lexova disa artikuj sipas te cileve mediat greke ka sulmuar Ministren tone te Mbrojtjes duke denigruar padrejtesisht figuren e femres shqiptare.
Akuza e tyre e shpifur dhe e pamoralshme na qenka se znj. Kodheli ka qene ne Stript ne Athine.
Kam dy arsye per ta bere kete reagim.
Se pari, kam pasur mundesi ta njoh edhe familjarisht znj. Kodheli para se te behej ministre.
Gjithkush mund te bej politike, mund te bej akuza politike, por askush nuk ka te drejte te shpif per moralin dhe jeten e znj. Kodheli.
Ajo eshte nje femer me shume dinjitet, eshte nje zonje e vertete dhe nje nene shembullore.
Kete e them me bindje se kam pasur mundesi te rrime familjarisht.
Po ashtu ajo eshte nje femer shume e zgjuar dhe se karrieren e saj e ka siguruar fale zgjuaresise dhe shkollimit perendimor.
Eshte e tuprshme qe mediat greke bien ne grasken e konsumimit te perditshem te politikes se Athines.
Znj. Kodheli mbajti qendrime te larta si Ministria e nje vend anetar te NATO e me nje stil prej personi qe e don paqen ju pergjigje Ministrit te Mbrojtjes greke qe te heq uniformen ushtarake, kur ben daklarata qe mund te cenojne unifomen qe kane simbolin e Natos. Ne ne traktatin e saj, NATO, mbron e promovon vlerat e demokracise si dhe mbrojtjen e perbashket ne nenin pese: “te gjithe per nje dhe nje per te gjithe”.
Po ashtu kam nje arsye te dyte te bej kete reagim, sepse bej pjese tek shqiptaret e pare qe emigruam drejt Greqise. Atje gjetem nje shtet armiqesore dhe nje popull shume miqesore.
Athina zyrtare nuk duhet te krijoje sterotipe, por te ndjeke ndjenjat e qytetareve te saj qe duan te jetojne ne paqe ne shqiptaret.