Konstantopoulou, kryetare e Parlamentit

Greqi Kryesore

Në Greqi, Zoi Konstantopoulou është zgjedhur, pas një votimi të fshehtë, siç kërkohet nga Rregullorja, dhe me një rekord prej 235 vota në favor të saj, duke u emëruar kryetare e parlamentit . Sot pasdite do të jetë zgjedhja e zëvendës kryetarëve dhe sekretarët që do të përbëjnë Byronë Parlamentit. “Ky Parlament është quajtur për të bërë histori, të gjithë ne deputet nuk jemi këtu sepse donte fatit, dhe jo pse kemi zgjedhur atë, por sepse njerëzit na kanë zgjedhur luftojnë dhe përpiqen për barazi, demokraci” tha kryeparlamentarja e porsa zgjedhur, zonja Konstantopoulou