Kjo është sfida jo vetëm e Greqisë

ARBEN MALAJ  /  Për shkak se pasojat e krizës greke e prekin ekonomine e vendit tonë, sidomos në rritjen ekonomike, në rritjen e papunësisë dhe varfërisë, në rënien e investimeve, për shkak se prekin emigrantët dhe familjet e tyre, ekonomistët ndjekin nga afër dhe bëjnë analiza profesionale për risqet dhe pasojat. Mos unifikimi i Trojkës […]

Lexo Më Shumë

Sa do të kushtojë një “Grexit” në Eurozonë dhe Gjermani ?

Studimi nga Instituti i Kërkimeve Ekonomike në Mynih Wirtschaftswoche, tregon se sa do të paguajë çdo qytetar nga Gjermania, Franca, Holanda, Luksemburgu dhe Letonia në rast se do të ketë një “Grexit”, pra dalja e Greqisë nga Eurozona. Sipas Institutit për Kërkime Ekonomike (IFO) në Mynih, e cila ka bërë llogaritje të botuar në gjermanisht sondazhet […]

Lexo Më Shumë

Bild: “Gruaja më e fuqishme e botës” mashtruar nga një grek

Në shënjestër edhe një herë “papajtueshmëria” e qeverisë greke. “Greqia nuk kontribuon as 2% e ekonomisë së Evropës, ndërsa kërkon 97% të vëmendjes së saj. Kjo është një çekuilibër që nevrikos shumë, “shkruan redaktori i Handelsblatt, duke argumentuar në thelb se Greqia ka lënduar Evropën si një anëtar i bashkimit monetar. “Keqkuptim më i madh […]

Lexo Më Shumë

Kisha Greke: “Emigrantët janë bërë pirg si dele për therje

ATHINË  –  Një reagim i ashpër ka ardhur këtë radhë nga vetë kryepeshkopi  i Kishës Ortodokse të Greqisë, Z. Hieronymos. “Jetët e emigrantëve në Greqi nuk i përkasin vetëm Greqisë, por të gjitha vendeve të  BE-së”, tha kryepeshkopi i Athinës dhe gjithë Greqisë, Hieronymus në një delegacion të anëtarëve të parlamentit gjerman lokale, Sekretari i […]

Lexo Më Shumë