Category: Ekonomi

Borxhi publik: 62.4% e PBB-së

  Borxhi publik i Shqipërisë arriti në 62.4% të PBB-së në gjashtë muajt e parë të këtij viti. Ekspertët karakterizojnë shumë shqetësuese për...

Qeveria e re nje nje borxh nga FMN-ja prej 1.3 miliarde euro

  Shqiperia sa vjen dhe po zhytet ne borxhe te tjera. Ende pa shlyer borxhet e viteve 1991 dhe 1997 me Greqine, tashme eshte qeveria e re qe ka kerkuar nje pakete...

Berisha: Po e dorëzoj vendin me një ekonomi stabël

Kryeministri në detyrë, Sali Berisha, siguroi se vendi po përjeton një gjendje të mirë ekonomike. Gjatë mbledhjes së djeshme të qeverisë, kryeministri Berisha...

BE: Teston pro dhe kundra një borxhi të mundshem ne grupin e eurozonës.

  Grupi i ekspertëve për të vlerësuar përfitimet dhe rreziqet e grupimit borxhit të eurozonës ka krijuar Komisionin i BE, sipas deklarimit te Hoze Manuel...

Raporti i Bankës Botërore dhe FMN-së: Konsiderata për një rritje prej 1,8% të PBB-së në vitin 2013

  Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Banka Botërore në një raport tha se rritja e PBB-së të Shqipërisë ne këtë vit pritet të jetë 1.8% . Në raportin e...

“33 % e shqiptarëve dhe 53 % e biznesit jetojnë me borxh”

Një e treta e shqiptarëve kanë hyrë në borxh me bankat duke marrë kredi dhe duke mos i shlyer ato brenda afatit të caktuar. Kjo vërtetohet edhe nga të dhënat e...

Malaj: Toka e djegur e Berishës

Ish-ministri Socialist i Financave Arben Malaj akuzon Qeverinë, se në prag të zgjedhjeve po përkeqëson financat e shtetit, për ta lënë vendin në pamundësi...

CEZ dyfishoi humbjet e energjisë në rrjet gjatë 2012, HEC-et private vetëm 5.6 % kontribut në prodhim

Hidrocentralet e dhënë me koncesion kontribuojnë me vetëm 5.6% në prodhimin vjetor të energjisë elektrike. Instituti i Statistikave ka publikuar bilancin e...

BB: Programet e partive politike për ulje taksash janë demagogji

Drejtoresha e BB: Qeveria shqiptare të shlyejë pagesat e prapambetura ndaj biznesit. Qeveria që do vijë pas zgjedhjeve të 23 qershorit nuk do të ketë mundësi të...

Janar-shkurt 2013, deficiti buxhetor shkon në 7.4 miliardë lekë

Zhvillimet ekonomike për 3 vitet e ardhshme 2014-2016 duken tejet pesimiste. Qeveria parashikon që gjatë kësaj periudhe 3-vjeçare, të mos rrisë pagat madje të...