Category: Kulture

Kënga ma bën jetën më të bukur

Kështu thotë për Focus News, gjatë një bisede këngëtarja shqiptare Etleva Cili, ku kënga për të sot është gjithçka. Në bisedë e sipër ajo tregon...

16-vjeçarja pikturoi këtë portret

Një 16-vjeçare ka pikturuar këtë portret nga të pabesushmet, gjë që publikohet në gjitha mediat , ku fitoi Konkursin Ndërkombëtar të Artit të Fëmijëve....

Çfarë ndodhi me Jezusin e Nazaretit

Aktori britanik, i cili portretizoi Jezusin nga Nazareti është sot 70 vjeç, jeton dhe punon në vendin e tij. Aktori është i martuar dhe ka dy fëmijë të rritur....

21 vjeçari Zeqiraj, fotomodeli i famshëm

Klinton Zeqiraj, fotomodeli i famshëm shqiptar. Simpatik dhe një djalosh që është vetëm 21 vjeç, por që ka nisur hapa të sigurt drejt pistave të botës së...

Po na vidhen veprat e artit

Agron Dingo, Piktor dhe studiues /  Alarmi për demtimet e objekteve të kultit në Ikonostaset në ikona  e vepra të tjera.  ka vite që është lëshuar, por deri...

Zbulohet Piktura “Veshja Shqiptare” e Bajronit

Portreti i Lordit Bajroni, i vitit 1814, nga Thomas Phillips, një nga veprat e zgjedhura nga Simon Schama për ekspozitën |Foto: Government Art Collection Portreti i...

Kompozitori Thoma Simaku fiton çmimin 10 mijë euro në konkursin e Varshavës

  Mes 160 veprave të autorëve nga 37 vende të botës, është shpallur fitues krijimi i kompozitorit shqiptar me banim në Angli, Thoma Simaku. Bëhet fjalë...

Shqiptari i rrëmben trofeun gjermanisë për greqinë

Nga data 16-20 prill të 2013 në qytetin e Dresdenit të gjermanisë është zhvilluar Festivali i 25 Ndërkombëtar i Filmit me Metrazh të Shkurtër (Filmfest...

“Uragani” Elhaida Dani në The Voice of Italy

Kur hyri në skenë ndoshta shumë telespektatorë dhe vetë juria nuk patën menduar se vajza 19-vjeçare nga Shkodra do të qe një e papritur kaq e madhe për...

Historia e vërtetë e “Argo-s ”

Zelanda e Re është zyrtarisht kundër filmit të Ben Affleck. Parlamenti i këtij shteti ka votuar unanimisht nëpërmjet një mocioni, për prezantim të...