Category: Bota

Unisef: 30 milion vajza në rrezik nga gjymtimi gjenital

  Rituali i gjymtimi gjenital femëror është një traditë që praktikohej në dhjetra vende afrikane, Lindja e Mesme dhe Azia, ne besimin për të mbrojtur...

OKB-ja: Popullsia e Tokës do të rritet 9.6 miliarde në 2050

    Por a ka mundesi qe mund te kete një parashikim demografik globale? Kombet e Bashkuara diten e enjte qe shkoi e shpalli “Dita Boterore e Popullsise”....

Albright: Femra e parë si Minister e Puneve te Jashtme te Shtetit Amerikan

Madeleine Albright me te vërtetë do të shkruante një faqe të artë në lëvizjen e gruas, pasi ajo do të bëhet gruaja e parë ne krye te Ministrisë së Punëve...

Kriza europiane godet lindshmërinë

Kriza europiane godet lindshmërinë Kriza ekonomike në Europë ka reduktuar në minimume historike lindshmërinë në kontinent. Ky ishte përfundimi i Institutit Max...

Një në katër Grekë nuk kanë para për ushqim

  Që nga viti 2009 të ardhurat mujore ka rënë nga 30% në 50% për shumicën e grekëve, keshtu shkruan e perditeshmja greke Proto Thema. Vetëm ne konsumimet e...

Parlamentin Evropian heq imunitetin Marine Le Pen për deklaratat kundër muslimanëve

  Parlamentit Evropian ka vendosur, siç pritej, heqjen e imunitetit të kreut të Frontit Kombëtar të ekstremit të djathtë (FN) në Francë, Marine Le Pen. Kjo hap...

Merkel: Papunësia e të rinjve është problemi më i ngutshëm në Evropë

“Më vjen keq që vuajnë qytetarët qe nuk kane asnjë përgjegjësi për gabimet”, ka pohuar Kancelarja gjermane disa orë para takimit mbi çështjen në...

UNESCO : Në çdo dy javë humbet një gjuhë!

Në mbarë planetin është llogaritur se ka 7,000 gjuhë. Megjithatë, nga fundi i shekullit të 21-të, gjysma e tyre do të kishte qenë “shuar”, duke u ruajtur...

Papunësia rekord në Eurozonë, Greqia në vend të parë!

Për papunësinë Greqia ende mban vendin e parë në BE, me një normë të përgjithshëm në 27.2% dhe për të rinjtë nën moshën 25 vjeç në 59.1%, kjo për...

“Pasaporta Argjëndi” në Qipro

 “Në shënjë mirënjohje një pasaportë. Edhe shteti i Qipros në dëshiron të mbajë investitorët në vendin e tyre të me anën e shtetësisë” Ky...