Gjykata e Auditimit kritikon progresin e integrimit të migrantëve ne BE

864

Gjykata Evropiane e Auditorëve lëshoi ​​një letër informuese kritike për progresin e politikave të integrimit të migrantëve të ndërmarra deri më tani në BE, duke theksuar vështirësitë si vonesat si dhe mungesën e qartësisë në financimet e ndara.

Gjykata Evropiane e Revizionit nxjerr në pah çështjet kritike në lidhje me integrimin e migrantëve në BE, duke përfshirë vonesat, diskriminimin, burimet e pakta dhe politikat e fragmentuara.

Raporti në thelb jep një notë të dështuar për miratimin e politikave të integrimit të emigrantëve në BE deri më tani, si në të gjithë BE-në, ashtu edhe në Itali. Në raport, Gjykata e Auditorëve tha se më shumë se 21 milionë qytetarë jashtë BE-së jetojnë ligjërisht në BE, rreth 4 për qind të popullatës së përgjithshme të BE. Kjo shifër kërcen në 18 përqind kur migrantët e gjeneratës së dytë janë përfshirë në total.

“Ndikimi afatgjatë i hyrjes së fundit të emigrantëve do të varet nga sa mirë janë të integruar në shoqërinë evropiane”, tha Iliana Ivanova, anëtare e Gjykatës Evropiane të Auditimit përgjegjës për dokumentin informativ.

“Ne kemi identifikuar shtatë sfida për integrimin e tyre që duhet të adresohen nga Shtetet Anëtare dhe BE,” tha ajo.

Çështja e vonesave

Sfida e parë është ajo e vonesave. Rregullat e aplikuara për emigrantët nuk janë të njëjta në të gjitha vendet anëtare të BE-së, gjë që Gjykata e Auditorëve tha është “një faktor që çon emigrantët për të lëvizur midis vendeve dhe vonon fillimin e procesit të integrimit, përpunimi i aplikacioneve nganjëherë mund të jetë i gjatë. Diskriminimi është gjithashtu një faktor, tha ajo.

Pavarësisht nga legjislacioni i BE-së që promovon të drejta të barabarta dhe mosdiskriminim, emigracioni nga njerëz jashtë BE-së vazhdon të ngjallë ndjenja negative për shumë evropianë.

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: