Category: Letersi

Mbresa nga libri poetik “Vreshtat e Dionisit”

Murat ALIAJ  / Më duhet të them qysh në fillim, se libri poetik “Vreshtat e Dionisit” i Grigor Jovanit është një libër i veçantë, nga ata që rrallë kemi...

27-vjet pa poetin martir Havzi Nela

Azem PARLLAKU  /  Havzi Nela, mësuesi e poeti kryengritës kuksian, përmbyll kalvarin e gjatë të persekutimit mizor që i janë bërë kësaj treve e konkretisht...

“Kur flasin veprat” e poetit Sokrati T. Llambro

 Hyqmet HASKO  /  I vetëpagëzuar me emrin artistik Sokrates, autori Sokrati T. Llambro sjell para lexuesit një poezi me tone të fuqishme liriko-filozofike, ku...

Poezia në emigracion: Kudo që shkon të mbaj në gji

                                                                                                             ...

Ylberet që shfaqen mbi Shishtavec

Azem Parllaku / Shkrimi i ka ngrirë gjërat, faktet, njerëzit, ndodhitë…“Tek ec në mes pyllit të mështeknave të bardha, të kujtohet edhe një herë e...

Nga Romani i ri “Dy Fytyra”

Shpirti shpërtheu fuqishëm, duke mbajtur mbi supe dhimbjen e viteve. Me forcë ushqyse që grryente kockat në vete – vete. Po nuk u mbështet kurre tek intriga,...

Projektim hapsinor mardhëniesh

Azem Parllaku  /  Promovimi i vlerave që mbart kjo zonë, është kthyer në një motiv zotërues dhe gjithnjë i pëlqyer, jo vetëm për ata të cilët, janë të...

Godas vetëm si murgjit e mesjetës

  Mitro Çela  /  Pranverë 1996. Në atë pranverë bëhëshin aktive e PD-së nëpër rrethe. Ministri i Bujqësisë, z. Hasan Halili, ishte i deleguar në Patos,...

Do mbetem besnike e shqiptarëve

Azem Parllaku  /  Edith Durham, vajza e një kirurgu në Londër, një grua që kishte vendosur në moshë të mesme të bëhej eksploratore, etnologe, bamirëse,...

Për një Letërsi dhe Art të mirefilltë

 Duhet që të ringjallen Profetët, duhet të ringjallen mirë poetët, duhet të ringjallen dhe të aktivizohen mirë  shkrimtarët, artistët . Duhet të ringjallen...