Category: Letersi

Si mundet, të humbasin idealet !?

  Zoti Kosturi, ju jeni autor i më shumë se dhjetë librave, me refleksione, analiza, tregime, romane, etj, në të cilat përcillni, përveç të tjerave, një...

Vdes shkrimtari Gabriel Garcia Marquez

Gabriel García Márquez (Gabriel Garsia Markez i njohur edhe si Gabo), shkrimtari i njohur kolumbian lindi më 6 mars të vitit 1927 në Aracataca, një fshat i vogël...

O Nëna ime!

Dy pikë lot Një valle vllahe dua të kërcej, valle që s’ngjan me asnjë në botë, të çlirohem krejtësisht, prej tingujve të tjerë, më falni…më...

Radiotelevizioni shqiptar, si pjesë e ndërgjegjes së kombit…

Nga Agim Pipa I ngjan një këmbane të madhe qiellore. Që, përhap papushim dhe pafundësisht, zëra njerëzore dhe tinguj muzikorë, nga toka jone e mirë, deri në...

Kjo botë nuk është e përjetshme, prandaj jepi vlere e kuptim çdo ditë

Këto ditë doli nga shtypi libri i shkrimtares së re nga Kuçova, Dhurata Lezo,”30 vjet lumturi”. Sokol Demaku  –  Këtë filozofi lexuesi do e gjejë në...