UNHCR: Shumica e të ardhurve në Greqi janë sirianë, irakianë dhe afganë

262

Rreth 80 për qind e të ardhurve nga deti në Greqi përbëhen nga sirianë, irakianë dhe afganë. Prej tyre, dy të tretat janë gra dhe fëmijë, tha raporti. Spanja gjithashtu ka parë një rritje prej 90 për qind në të ardhurat nga toka dhe deti në tremujorin e tretë të vitit 2017, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Shumica e këtyre të ardhurve – 7,700 njerëz – erdhën nga Maroku, Bregu i Fildishtë dhe Guinea, por ardhjet nga toka u bënë kryesisht nga sirianët.