Fëmijët e refugjateve detyrohen të flenë në stacionet e policisë

Emigracioni

Policia në Barcelonë thotë se dhjetëra fëmijë emigrantë dhe të rinjtë po flenë në stacionet e policisë sepse nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme në qendrat e pritjes të qytetit.

Forca policore katalane Mossos d’Esquadra ka lëshuar një ankesë zyrtare në zyrën e prokurorit të shtetit në Barecelona, ​​duke thënë se dhjetëra fëmijë të pashoqëruar dhe emigrantë adoleshentë po detyrohen të flenë në stacionet e policisë në qytet sepse ata u larguan nga qendrat e pritjes për emigrantë për mungesën e shtretërve. 

Rreth 30 të mitur, shumica prej të cilëve janë marokene, janë detyruar të kalojnë katër netët e fundit në stacionet e policisë në rrethet e Sant-Montjuic, Eixample dhe Ciutat Vella, duke fjetur në grupe ose në dysheme, pa qenë në gjendje të bëjnë një dush dhe duke u ushqyer vetëm sanduiçe që ofrojnë oficerët e policisë. Lajmi erdhi nga burime brenda Mossos, të cituara nga mediat spanjolle. 
Burimet thanë se arsyetimi i dhënë për refuzimin e strehimit të migrantëve në qendrat për mbrojtjen e të miturve është ai i ardhjes së emigrantëve masivë në Katalonjë në korrik dhe gusht, me mesatarisht 125 në javë. 
Shërbimet e paafta për të trajtuar fluksin 
Emergjenca ka shkaktuar shkatërrimin e shërbimeve të ofruara nga Drejtoria e Përgjithshme e Qeverisë së Rajonit për Kujdesin në Fëmijëri dhe Adoleshencë (DGAIA), pavarësisht krijimit të 230 vendeve të reja në tre javët e fundit. DGAIA i është dashur të kërkojë Mossos që të strehojë të miturit në mënyrë të përkohshme pas identifikimit, duke pasur parasysh faktin se nuk ka vende të tjera për t’i strehuar ata. 
“Është e papranueshme që këta fëmijë janë në këto kushte, sigurisht më keq se sa do të gjenin në çfarëdo strukture, pavarësisht se sa janë të mbushur me to”, tha një oficer i policisë të cituar nga e përditshmja spanjolle La Vanguardia. 
Dhjetra femije flejne në stacionet e policisë  
Që prej të hënës, dhjetëra të mitur të huaj në mes moshave 10 dhe 14 kanë fjetur në stacionet e policisë jo vetëm në Barcelonë, por edhe në qytetet Horta, Badalona, ​​Santa Coloma, Premiá de Mar, Matarò, Tarragona dhe Girona. Sipas një ligji të BE-së të zbatuar në Spanjë, qeveria rajonale katalane duhet të sigurojë mbrojtjen, mbështetjen dhe arsimimin e të miturve të mërguar të pashoqëruar, pasi ata presin vendimin për fatin e tyre nga një gjyqtar i gjykatës për të mitur, mbi të gjitha në rastet kur ato mund të kërkohen nga anëtarët e familjes së tyre. 
Situata në Spanjë u bë e paqëndrueshme pas zbritjes në fillim të vitit të më shumë se 10,000 emigrantëve të mitur të pashoqëruar në brigjet spanjolle, prej të cilëve së paku 4,100 erdhën në Andaluzi.