152 milionë fëmijë viktima të punës së detyruar

954

Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) me bazë në OKB, Fondacioni Walk Free dhe Organizata Ndërkombëtare për Migracionin, njoftoi në një raport të veçantë, ku tregon se 152 milionë fëmijë janë viktima të punës së detyruar, e cila është një në dhjetë fëmijë në mbarë botën, ku pothuajse gjysma e tyre punojnë nën kushte të rrezikshme.

Më shumë se dy nga këta fëmijë punojnë në një fermë familjare ose në një biznes familjar me 71% të të gjithë të punësuarve në bujqësi. Gjysma e viktimave që punojnë janë të detyruar të punojnë për të larë borxhet, ndërsa  katër milionë të rritur dhe një milion fëmijë janë viktima të shfrytëzimit seksual.

Organizata Ndërkombëtare e Punës ILO dhe Fondacioni Walk Free, zhvilluan sondazhe në 48 vende dhe testuan me më shumë se 71,000 njerëz, dhe gjetjet e tyre u plotësuan nga IOM.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: