20-vjetori i Facebook / BBC është duke përgatitur një seri dokumentarësh për Mark Zuckerberg

69

20-vjetori i Facebook po afrohet në 2024 dhe në përgatitje për 20-vjetorin e një prej ngjarjeve më të rëndësishme teknologjike në botë, BBC tani po planifikon një seri dokumentarësh pas themeluesit dhe CEO Mark Zuckerberg dhe krijimin e platformës gjigante të rrjeteve sociale.

Ndryshe nga filmi i vitit 2010 Social Network, BBC pretendon se do të jetë një “rrëfim përfundimtar” i Zuckerberg dhe ngritja e tij në industrinë e teknologjisë, duke ofruar një përshkrim më të saktë të ngjarjeve në një dokumentar gazetaresk me tre pjesë.

Radiotelevizioni në Mbretërinë e Bashkuar thotë se do të shfaqë “aktorë kryesorë, dëshmi të brendshme, ditarë personalë dhe pamje të rralla arkivore”. Kompania e prodhimit televiziv Mindhouse do të marrë përsipër projektin.

“Historia e jashtëzakonshme e Mark Zuckerberg dhe Facebook është një nga ngjarjet e kohës sonë”, tha shefja e kreativitetit të Mindhouse, Nancy Strang. “Ai ka bërë ndoshta më shumë për të transformuar sjelljen dhe lidhjen njerëzore se çdo person tjetër këtë shekull. Jam i emocionuar që na është dhënë kjo mundësi për të treguar historinë e mahnitshme të brendshme të gjigantit të mediave sociale dhe njeriut që qëndron pas saj.”

Ende nuk është shpallur data e premierës për dokumentarët, por do të jetë i disponueshëm në BBC Two dhe aplikacionin BBC iPlayer kur të lançohet në 2024.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: