Po afrohet fundi i species njerëzore dhe është më afër se sa e kemi menduar

Shkence

Vetëm 33 vjet të jetës në këtë planet kanë mbetur për njerëzimin, sipas shkencëtarëve.

Shkencëtarët japin alarmin, dhe mbështetjen, se shumë shpejt inteligjenca e njeriut është i vjetëruar.

Sipas Jeff Nesmpit, ish-drejtor i çështjeve juridike dhe marrëdhëniet me publikun në Fondacioni i Shkencës Kombëtar të SHBA (NSF) teknika e zbulimit është arsyeja pse ne do të zhduken njerëzimin.

Në thelb ka dy shkolla të mendimit. Një argumenton se deri në vitin 2050 raca njerëzore do të pushojë së ekzistuari, sepse mundësia e të mësuarit nga robotët dhe makina do të ketë tejkaluar inteligjencën njerëzore duke i bërë ata njerëz të padobishme.

Mendimi tjetër argumenton se inteligjenca artificiale do të bëjë njerëzit të pavdekshëm, në sajë të përfshirjes së teknologjisë në organet e njeriut dhe mendjen e njeriut, “zhbllokimin” aftësi kaq të reja.